Spring naar hoofd-inhoud

Info

Potatolands Festival is een eendaags festival met muziek, dans en kinderactiviteiten in Axel op het Hofplein. In 2019 vindt het festival plaats op zaterdag 10 augustus.

Tijden

15.00-01.00 uur

Timetable

Locatie

Potatolands Festival vindt wederom plaats op het Hofplein in Axel achter “Betsie Boter”. Tussen de Oranjestraat en de Zuid Singel. Google maps

Tickets

Na betaling van €15 entree voor Potatolands zijn alle voorstellingen die daar plaatsvinden gratis toegankelijk. Bij de Albert Heijn en Deto Jeans kun je korting sparen. Lees er meer over op de actiepagina.

Tickets kopen

In de voorverkoop kun je tickets kopen bij Bruna of Deto Jeans in Axel. Aan de kassa kun je enkel kaarten kopen zonder kortingsvouchers.

Entree
Vanwege het schenkbeleid werken we weer met bandjes om aan te geven of je wel of niet boven de 18 bent. Iedereen krijgt vanaf 17:00 weer een bandje. Onder de 18 schenken wij geen alcohol! Het is ook niet toegestaan om het terrein te verlaten. Als je het terrein verlaat dien je je bandje in te leveren en wil je daarna weer op het terrein, dan moet je opnieuw een entreebewijs kopen.

Pinnen

Er kan gepind worden aan de pinkassa op het terrein. Aan de entree kan niet gepind worden.

Verkeer / Parkeren

We adviseren je zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer, fiets of te voet  te komen. We hebben een fietsenstalling naast het terrein en je kunt je auto parkeren op de nabijgelegen parkeerplaats bij de Halle of achter Restaurant/Lounge bar Mia’s. 

Busverbindingen

Kijk voor meer informatie op www.9292.nl

EHBO

Er is voldoende EHBO-personeel aanwezig op het festivalterrein.

Veiligheid

Er zijn diverse nooduitgangen op het terrein, deze zijn aangegeven met het bekende teken. Overtuig u daarvan als u op het terrein bent. Volg in geval van een calamiteit altijd de aanwijzingen van de organisatie, security of eventuele hulpdiensten op.

Eten & Drinken

Er is een grote bar, waar we frisdrank, wijn en bier verkopen.  Daarnaast hebben we foodtrucks om de honger te stillen. 

Slecht weer voorziening

In principe gaan de voorstellingen altijd door, ook als het regent. Er staat een grote tent. In deze tent staat een eigen bar, zo hoef je niet van je favoriete optreden weg, of in de regen je drankje te bestellen. Alleen bij onveilige situaties voor bezoekers of artiesten (onweer en windstoten)  kan besloten worden de voorstellingen af te gelasten.

 

Iets verloren / meetingpoint

Bent u iets van waarde kwijtgeraakt, informeer dan eerst bij de kassa op het festivalterrein of het is afgegeven. Alles wat op de festivallocaties wordt gevonden gaat de volgende werkdag naar de afdeling gevonden voorwerpen van Gemeente Terneuzen. 

Verboden

  • Glas, blik en andere gevaarlijke materialen zijn op de pleinen niet toegestaan;
  • Zonder vergunning is het drijven van handel op of in de buurt van de festivallocaties verboden;
  • De verkoop van food en non-food is verpacht aan gecontracteerde standhouders en dus niet voor anderen toegestaan;
  • Honden (of andere huisdieren) zijn niet toegestaan op het festival;
  • Drugsgebruik is verboden en overmatig drankgebruik stellen wij niet op prijs;
  • Alcohol onder de 18 jaar is conform de regelgeving niet toegestaan, ook niet het doorgeven van alcohol aan niet diegene die niet mogen drinken.

 

Potatolands, het hoe en waarom...

Potatolands is een intiem Axels festival wat dit jaar voor de 6e keer plaatsvindt. Dat is natuurlijk een feestje waard! We zijn een heel jaar bezig om er een top editie van te maken. We houden vast aan onze formule wat Potatolands zo bijzonder maakt.

Potatolands wordt georganiseerd door een acht koppig bestuur. Allen wonen in Axel of hebben een binding met Axel. Ieder bestuurslid is voor een eigen deel verantwoordelijk, waar vaak ook weer een werkgroep aan gekoppeld is en samen zetten we ons in voor een heel breed festival. Een festival voor jong en oud, voor de mensen in de regio. Ieder is van harte welkom.

We zoeken als festival ook echt de samenwerking op met verschillende partijen uit Axel en omgeving. We vinden het belangrijk om samen iets te doen voor Axel en wijde omgeving.

De middag staat in het teken voor de jeugd met Potatolands junior. Waarbij we dit jaar wederom samenwerken met de verschillende verenigingen uit Axel, zij laten zien wat ze in huis hebben. 

‘ s Avonds richten we onze op de oudere jeugd en ouderen. Wij trakteren onze bezoekers op een feestje door middel van onze programmering op de podia. We hebben top bandjes en dj’s uit de regio en daarnaast ook een artiest van nationaal niveau.

Mocht het onverhoopt slecht weer zijn, dan zijn we daar op voorbereid door middel van slecht weervoorzieningen. Je kan droog naar alle optredens kijken.

Bij het foodgedeelte staan allerlei foodtrucks met een live bandje. Kom gerust langs voor een lekkere hap en maak gebruik van ons mooie zelf ontworpen en zelf gebouwde terras.

We kunnen dit natuurlijk nooit voor elkaar krijgen zonder de financiële steun van onze sponsors. Die kan je terugvinden op onze website. We zijn ze enorm dankbaar hiervoor. We mogen ook ieder jaar weer rekenen op de medewerking van onze grote groep vrijwilligers. Met veel enthousiasme helpen ze ons bij de opbouw, de bar, de kassa, of staan bij de ingang of toiletten. Ook dankzij deze geweldige hulp kunnen wij dit festival realiseren. Wij kunnen het als bestuur wel bedenken maar, we hebben toch echt de hulp van deze mensen heel hard nodig. Het is ieder jaar weer een feestje om dit met zoveel mensen voor elkaar te krijgen.

Wij tellen al af tot aan 10 augustus. We willen heel graag ons jubileum met jullie vieren. Kom 10 augustus naar het Hofplein in Axel en feest met ons mee!

 

Ester Koopman – Jongepier

Voorzitter Potatolands