Spring naar hoofd-inhoud

Info

Potatolands Festival is een eendaags festival met muziek en kinderactiviteiten in Axel. In 2022 vindt het festival plaats met Hemelvaart op donderdag 26 mei.

Tijden

12.00-01.00 uur

Timetable

Locatie

Potatolands Festival vindt plaats op de Markt in Axel voor de ingang van het gemeentehuis.

Tickets

Deze editie is gratis

 

Entree
Vanwege het schenkbeleid werken we met bandjes om aan te geven of je wel of niet boven de 18 bent. Onder de 18 schenken wij geen alcohol! 

Pinnen

Er kan gepind worden aan de pinkassa op het terrein. Aan de entree kan niet gepind worden.

 

EHBO

Er is voldoende EHBO-personeel aanwezig op het festivalterrein.

Veiligheid

Er zijn diverse nooduitgangen op het terrein, deze zijn aangegeven met het bekende teken. Overtuig u daarvan als u op het terrein bent. Volg in geval van een calamiteit altijd de aanwijzingen van de organisatie, security of eventuele hulpdiensten op.

Eten & Drinken

Er is een grote bar, waar we frisdrank, wijn en bier verkopen.  

Slecht weer voorziening

In principe gaan de voorstellingen altijd door, ook als het regent. Er staat een grote tent. In deze tent staat een eigen bar, zo hoef je niet van je favoriete optreden weg, of in de regen je drankje te bestellen. Alleen bij onveilige situaties voor bezoekers of artiesten (onweer en windstoten)  kan besloten worden de voorstellingen af te gelasten.

 

Iets verloren / meetingpoint

Bent u iets van waarde kwijtgeraakt, informeer dan eerst bij de kassa op het festivalterrein of het is afgegeven. Alles wat op de festivallocaties wordt gevonden gaat de volgende werkdag naar de afdeling gevonden voorwerpen van Gemeente Terneuzen. 

Verboden

  • Glas, blik en andere gevaarlijke materialen zijn op de pleinen niet toegestaan;
  • Zonder vergunning is het drijven van handel op of in de buurt van de festivallocaties verboden;
  • De verkoop van food en non-food is verpacht aan gecontracteerde standhouders en dus niet voor anderen toegestaan;
  • Honden (of andere huisdieren) zijn niet toegestaan op het festival;
  • Drugsgebruik is verboden en overmatig drankgebruik stellen wij niet op prijs;
  • Alcohol onder de 18 jaar is conform de regelgeving niet toegestaan, ook niet het doorgeven van alcohol aan niet diegene die niet mogen drinken.

 

Potatolands, het hoe en waarom

Potatolands is een intiem Axels festival wat dit jaar voor het eerst met Hemelvaart plaatsvindt. We hebben de samenwerking gezocht met het Oldtimers festival in Axel. We zijn een heel jaar bezig om er een top editie van te maken. We houden vast aan onze formule wat Potatolands zo bijzonder maakt en het old timers festival doet waar zij al vele jaren goed in zijn. Samen zetten we ons in om een top evenement neer te zetten voor de Axelaars en hun bezoekers. 

Potatolands wordt georganiseerd door een acht koppig bestuur. Allen wonen in Axel of hebben een binding met Axel. Ieder bestuurslid is voor een eigen deel verantwoordelijk, waar vaak ook weer een werkgroep aan gekoppeld is en samen zetten we ons in voor een heel breed festival. Een festival voor jong en oud, voor de mensen in de regio. Ieder is van harte welkom. 

We zoeken als festival ook echt de samenwerking op met verschillende partijen uit Axel en omgeving. We vinden het belangrijk om samen iets te doen voor Axel en wijde omgeving.

’S Ochtends hebben we onze potatorun. Een Sportieve hardloop wedstrijd. Voor jong en oud. We kennen een kidsrun en voor de volwassenen hebben we 4 afstanden. 2,5 km is de kortste afstand en 10 km is de langste afstand. Je kan ook kiezen voor 5 of 7,5 km. 

‘ Middags en ’s avonds richten we ons op de oudere jeugd en ouderen. Wij trakteren onze bezoekers op een feestje door middel van onze programmering op het podium. We hebben top bandjes en dj’s uit de regio. Mocht het onverhoopt slecht weer zijn, dan zijn we daar op voorbereid door middel van slecht weervoorzieningen. Je kan droog naar alle optredens kijken. We hebben overdag een groot terras zodat je lekker naar de bandjes kan kijken onder het genot van koud drankje. 

We kunnen dit natuurlijk nooit voor elkaar krijgen zonder de financiële steun van onze sponsors. Die kan je terugvinden op onze website. We zijn ze enorm dankbaar hiervoor. We mogen ook ieder jaar weer rekenen op de medewerking van onze grote groep vrijwilligers. Met veel enthousiasme helpen ze ons bij de opbouw, de bar, de kassa, of staan bij de ingang of toiletten. Ook dankzij deze geweldige hulp kunnen wij dit festival realiseren. Wij kunnen het als bestuur wel bedenken maar, we hebben toch echt de hulp van deze mensen heel hard nodig. Het is ieder jaar weer een feestje om dit met zoveel mensen voor elkaar te krijgen. 

Wij tellen al af tot 26 mei. We zien jullie dan graag!