Skip to main content

Info

Potatolands Festival is een eendaags festival met muziek, dans en workshops in Axel op het Hofplein. In 2018 vindt het festival plaats op zaterdag 25 augustus.

Tijden

15.00-01.00 uur

Locatie

In 2018 vindt Potatolands Festival plaats op het Hofplein in Axel achter “Betsie Boter”. Tussen de Oranjestraat en de Zuid Singel. Google maps

Tickets

Na betaling van entree voor Potatolands zijn alle voorstellingen die daar plaatsvinden gratis toegankelijk.

Tickets kopen

Tot 17:00 is het festival gratis. Vanaf 17.00 betaal je €12,50.

Entree
Vanwege het schenkbeleid werken we weer met bandjes om aan te geven of je wel of niet boven de 18 bent. Iedereen krijgt vanaf 17:00 weer een bandje. Onder de 18 schenken wij geen alcohol! Het is ook niet toegestaan om het terrein te verlaten. Als je het terrein verlaat dien je je bandje in te leveren en wil je daarna weer op het terrein, dan moet je opnieuw een entreebewijs kopen.

Pinnen

Er kan gepind worden aan de pinkassa op het terrein. Aan de entree kan niet gepind worden.

Verkeer / Parkeren

We adviseren je zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer, fiets of te voet  te komen. We hebben een fietsenstalling naast het terrein en je kunt je auto parkeren op de nabijgelegen parkeerplaats bij de Halle of achter Restaurant/Lounge bar Mia’s. 

Busverbindingen

Kijk voor meer informatie op www.9292.nl

EHBO

Er is voldoende EHBO-personeel aanwezig op het festivalterrein.

Veiligheid

Er zijn diverse nooduitgangen op het terrein, deze zijn aangegeven met het bekende teken. Overtuig u daarvan als u op het terrein bent. Volg in geval van een calamiteit altijd de aanwijzingen van de organisatie, security of eventuele hulpdiensten op.

Eten & Drinken

Op verschillende plaatsen zal een bar staan, waar we frisdrank, wijn en bier verkopen.  Daarnaast hebben we foodtrucks om de honger te stillen. Een heel breed assortiment, voor ieder wat wils.

Slecht weer voorziening

In principe gaan de voorstellingen altijd door, ook als het regent. Voor het podium staat een grote tent. In deze tent staat een eigen bar, zo hoef je niet van je favoriete optreden weg, of in de regen je drankje te bestellen. Alleen bij onveilige situaties voor bezoekers of artiesten (onweer en windstoten)  kan besloten worden de voorstellingen af te gelasten.

 

Iets verloren / meetingpoint

Bent u iets van waarde kwijtgeraakt, informeer dan eerst bij ons servicepunt (de boerenschuur) op het festivalterrein of het is afgegeven. Alles wat op de festivallocaties wordt gevonden gaat de volgende werkdag naar de afdeling gevonden voorwerpen van Gemeente Terneuzen. Regelmatig worden wij ook geconfronteerd met zoekgeraakte kinderen en/of partners. Wijs uw kinderen dan ook vooraf op de festival infostand en spreek af dat u daar wacht als u elkaar kwijtraakt.

Verboden

  • Glas, blik en andere gevaarlijke materialen zijn op de pleinen niet toegestaan;
  • Zonder vergunning is het drijven van handel op of in de buurt van de festivallocaties verboden;
  • De verkoop van food en non-food is verpacht aan gecontracteerde standhouders en dus niet voor anderen toegestaan;
  • Honden (of andere huisdieren) zijn niet toegestaan op het festival;
  • Drugsgebruik is verboden en overmatig drankgebruik stellen wij niet op prijs;
  • Alcohol onder de 18 jaar is conform de regelgeving niet toegestaan, ook niet het doorgeven van alcohol aan niet diegene die niet mogen drinken.

 

Potatolands, het hoe en waarom...

Potatolands is een intiem Axels festival wat dit jaar voor de 6e keer plaatsvindt. Dat is natuurlijk een feestje waard! We zijn een heel jaar bezig om er een top editie van te maken. We houden vast aan onze formule wat Potatolands zo bijzonder maakt.

Potatolands wordt georganiseerd door een acht koppig bestuur. Allen wonen in Axel of hebben een binding met Axel. Ieder bestuurslid is voor een eigen deel verantwoordelijk, waar vaak ook weer een werkgroep aan gekoppeld is en samen zetten we ons in voor een heel breed festival. Een festival voor jong en oud, voor de mensen in de regio. Ieder is van harte welkom.

We zoeken als festival ook echt de samenwerking op met verschillende partijen uit Axel en omgeving. We vinden het belangrijk om samen iets te doen voor Axel en wijde omgeving.

De middag staat in het teken voor de jeugd met Potatolands junior. Waarbij we dit jaar wederom samenwerken met de verschillende verenigingen uit Axel, zij laten zien wat ze in huis hebben en tevens willen we jong talent een kans geven zichzelf te laten zien bij onze eigen talentenshow. Maar misschien wil je eens leren vloggen, zingen of uitleg krijgen van een echte dj, dat kan. Volg dan een van onze workshops. Zij willen je graag de beginselen leren en wie weet draai jij wel je eerste nummers in onze feesttent ’s middags.

‘ s Avonds richten we onze op de oudere jeugd en ouderen. Wij trakteren onze bezoekers op een feestje door middel van onze programmering op het podium en in de tent. We hebben top bandjes en dj’s uit de regio en daarnaast ook een artiest van nationaal niveau.

Mocht het onverhoopt slecht weer zijn, dan zijn we daar op voorbereid door middel van slecht weervoorzieningen. Je kan droog naar alle optredens kijken.

Naast het podium hebben we dit jaar weer een feesttent. In de feesttent zullen verschillende dj’s draaien. Ze draaien heel divers en het beloofd een knal feest te worden in de tent. Wil je alvast wat sfeer proeven, kom dan 21 juli naar onze preparty. Hiervoor werken we samen met 2 cafés in Axel, de Pieper en de Boemel. Een mooi muzikaal programma, voor ieder wat wils.  

Bij het foodgedeelte staan allerlei foodtrucks. We hebben een breed assortiment, er zit altijd wel iets lekkers voor je tussen. Kom gerust langs voor een lekkere hap en maak gebruik van ons mooie zelf ontworpen en zelf gebouwde terras.

We kunnen dit natuurlijk nooit voor elkaar krijgen zonder de financiële steun van onze sponsors. Die kan je terugvinden op onze website. We zijn ze enorm dankbaar hiervoor. We mogen ook ieder jaar weer rekenen op de medewerking van onze grote groep vrijwilligers. Met veel enthousiasme helpen ze ons bij de opbouw, de bar, de kassa, of staan bij de ingang of toiletten. Ook dankzij deze geweldige hulp kunnen wij dit festival realiseren. Wij kunnen het als bestuur wel bedenken maar, we hebben toch echt de hulp van deze mensen heel hard nodig. Het is ieder jaar weer een feestje om dit met zoveel mensen voor elkaar te krijgen.

Wij tellen al af tot aan 25 augustus. We willen heel graag ons jubileum met jullie vieren. Kom 25 augustus naar het Hofplein in Axel en feest met ons mee!

 

Ester Koopman – Jongepier

Voorzitter Potatolands